Udeskole

Hvad er udeskole?

Udeskole er en bred betegnelse for undervisning med udgangspunkt i fagenes mål (Fælles Mål), der regelmæssigt og over længere tid gennemføres uden for klasseværelset og skolens mure i naturlige såvel som kulturelle miljøer.

Udeskole bygger på et samspil mellem undervisning inde og ude. Eleverne anvender den teoretiske viden og de færdigheder, de tilegner sig ved inde-undervisningen, ude i relevante omgivelser, og de følger op på udeskoleundervisningen i klasseværelset.

Udeskole kan foregå mange steder, eksempelvis i naturområder, virksomheder, museer, kirker, genbrugspladser, mv.

Forskning har vist at udeskole en dag hver uge er blevet observeret til at påvirke børns fysiske aktivitet, læring, sociale relationer, trivsel, motivation og holdninger til skolegang positivt.

Læs mere forskning i udeskole her: