Madordning

Madordningen (obligatorisk) opstartes pr. 1 august 2017.

På Karrebæksminde Privatskole finder vi det vigtigt, at eleverne er friske og mætte. For at lære og lege er det vigtigt, at blodsukkeret holdes stabilt i løbet af dagen. Dette vil skabe de bedste forudsætninger ved hjælp af vores madordning.

Madordningen vil som udgangspunkt bestå af:

•Tilbud om havregryn, bolle eller lignende hvis barnet ikke har fået morgenmad hjemmefra.

•Formiddagssnack fx grønsager, frugt m.m. i forhold til årstiderne

•Frokostretten vil bestå af en kød-, fiske- eller vegetardel + tilbehør samt grønt, pasta, ris kartofler, brød m.m. Ugemenuen tilrettelægges med en dag med hhv. fisk, suppe, vegetar, kød og en dag med rester og rugbrød.

•Eftermiddagsmad vil i samarbejde med SFO Myggen fx bestå af suppe over bål, grøntsagspandekager, grønt, frugt, boller eller lignende.

•Ved udflugter laves madpakker fra køkkenet.

•Maden tilrettelægges efter kostpyramiden, og varer indkøbes efter sæson.

Skolens vision for madordningen er at:

•Skabe et fællesskab omkring mad – både ved at bidrage til et sundt fundament for en sund og næringsrig kost, og ved at skabe et socialt holdepunkt gennem fællesspisning.

•Opnå bronzemærket i økologi dvs. at 30-60 % af den mad der serveres, udgøres af økologiske fødevarer.

•Bæredygtighed gennem indkøb i lokalområdet fx på omkringliggende gårde/fiskerier og grønt fra skolens køkkenhave.

•Skolen deltager i forskellige madprojekter fx Smagens dag og Æblets dag, fokus på mad fra forskellige lande m.m.